Maemo5 Catorise побългаряване :-)

След като вече имаме сравнително пълен превод на платформата която ползва N900 – Maemo5, реших да се занимая с няколко неща около локализацията които силно ме дразнеха.

На първо място това беше привидно неподреденото меню което генерираше Catorise. Самото приложение е страхотно и това което най-много ми харесва е факта че всички инсталирани приложения автоматично се сортират, спрямо категорията в която ги е поставил техния автор (т.е. спрямо категорията им в „Приложения“). За разлика от Catorise, MyMenu изглежда с всяка версия обновява собствен списък с приложенията, които се категоризират по някакъв начин – нещо което не ми изглежда толкова здравословно за поддържане 🙂

Хаоса в генерираното меню се дължеше на факта, че категориите/приложенията в него се сортират по имената на файловете който го формират, а не по техния превод. Та след няколко съобщения за бъгове, недълга комуникация с автора на приложението и няколко кръпки, във версия 0.8.0 вече генерирането на менюто с категориите не изглежда толкова хаотично 🙂 и в момента изглежда така (поне на моята Nokia)

Допълнение:

С излизането на последното обновление за N900 – PR1.2, поради факта че е добавена възможност да се подреждат ръчно иконите в менюто, генерираното от Catorise меню не се подрежда правилно спрямо превода на категориите. Надявам се скоро да ми остане време и да успея да помогна с отстраняването на този проблем.

Advertisements
Tagged , , ,

One thought on “Maemo5 Catorise побългаряване :-)

  1. skoda says:

    Octavia to najciekwsze auto czeskiego producenta.

    Organizujemy serwis gdzie dyskutujemy o użytkowaniu Skody Octavia.
    Jeżeli też użytkujesz Skodę Octavia, dołącz do nas na http://www.Octavia.team

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: